چهارشنبه ۳۱-۰۲-۱۴۰۴ ۷:۱۵ ق٫ظ

سرمایه‌گذاری در تولید با رویکرد پایداری محیط زیست؛ کلید آینده‌ای روشن برای نسل فعلی و آتی

درحال حاضر یکی از چالش‌های اساسی که بشر با آن مواجه است، حفظ محیط‌زیست در کنار تأمین نیازهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است. با رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای بهره گیری ازمنابع و ذخائرطبیعی، ضرورت سرمایه‌گذاری در تولید سازگار با محیط زیست بیش از پیش احساس می‌شود. این نوع سرمایه‌گذاری نه تنها به حفاظت از محیط‌زیست کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب و توسعه اقتصادی نیز منجر شود.

به گزارش روابط عمومی صندوق ملی محیط زیست، حسن پسندیده، رئیس هیئت مدیره صندوق ملی محیط زیست در یادداشتی نوشت: الگوهای تولید روش‌های قدیمی که معمولاً بر پایه مصرف بی‌رویه  ذخائر و منابع طبیعی وانتشار آلودگی ها در محیط‌زیست استوارند، دیگر پاسخگوی نیازهای امروز نیستند. سرمایه‌گذاری در تولید پایدار و سازگار با محیط زیست به معنای استفاده از فناوری‌های نوین، کاهش ضایعات و پسماندها، و بهینه‌سازی مصرف منابع و توجه به چرخه اقتصادی در محیط زیست است. این تغییر الگو می‌تواند به کاهش اثرات منفی بر محیط‌زیست کمک کند و در عین حال بهره‌وری را افزایش دهد.

حمایت صندوق ملی محیط زیست از سرمایه گذاری های فناورانه و نوآورانه ، سبز و دوستدار محیط زیست به عنوان یک محرک کلیدی برای توسعه فعالیتها و تولیدات سازگار با محیط زیست در اولویت های برنامه های این موءسسه قرار دارد و این در حالیست که حمایت از ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی سرمایه‌گذاری در حوزه محیط‌زیست می‌تواند به ایجاد مشاغل جدید و پایدارنیزمنجر شود. صنایع سبز، مانند انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، کشاورزی ارگانیک و پایدار،بازیافت و فناوریهای نوین محیط زیستی نیازمند نیروی کار متخصص و ماهر هستند. این فرصت‌ها نه تنها به کاهش نرخ بیکاری کمک می‌کنند، بلکه به توسعه مهارت‌های جدید در جامعه نیز منجر خواهند شد بطوریکه حمایت صندوق ملی محیط زیست از تحقیق و توسعه در زمینه فناوری‌های پاک، می‌تواند به راهکارهای مؤثری برای حل چالش‌های محیط‌زیستی کمک کند و این نوآوری‌ها نیز علاوه بر حفظ محیط زیست می‌توانند به کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت محصولات نیز منجر شوند.

سرمایه‌گذاران امروزی به دنبال فرصت‌هایی هستند که نه تنها سودآور باشند، بلکه با ارزش‌های اجتماعی و محیط‌زیستی نیز همخوانی داشته باشند. بنابراین، ایجاد یک بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری در تولید با رویکرد توجه به اثرات محیط زیستی آن می‌تواند باعث جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی شود. دولت‌ها و نهادهای مالی باید با ارائه مشوق‌ها و تسهیلات لازم، زمینه را برای این نوع سرمایه‌گذاری فراهم کنند. با تامین مالی و تجهیز منابع صندوق ملی محیط زیست از محل اجرای قوانین و مقررات محیط زیستی نظیر مالیات سبز،عوارض و جرائم حاصل از مواجهه با مخربین و آلوده کنندگان محیط زیست و کمکهای داخلی و بین المللی،این موءسسه بخوبی می تواند در این زمینه حمایت از سرمایه گذاری های پایدار محیط زیستی و فناوریهای نوین در راستای کمک به کاهش و تقلیل آلاینده ها و توسعه تولیدات همگام با رعایت ملاحظات محیط زیست ایفای نقش نماید.

کارخانجات،صنایع،،معادن وسایرشرکت‌های خدماتی نیز می بایست نسبت به مسئولیت اجتماعی خود در قبال محیط زیست آگاه باشند و در راستای حفظ محیط‌زیست گام بردارند. سرمایه‌گذاری های محیطزیستی در تولید نه تنها به نفع محیط‌زیست است، بلکه می‌تواند تصویر مثبت‌تری از برندها ایجاد کند و توجه مشتریان را نیز جلب نماید. تمرکز منابع و حمایتهای مالی ناشی از مسئولیت اجتماعی محیط زیستی کلیه آحاد جامعه و اشخاص حقیقی و حقوقی در صندوق ملی محیط زیست که عهده دار این وظیفه مهم است نه تنها به مدیریت یکپارچه و نظام مند و هدفدار این منابع اقتصادی محیط زیست در ابعاد ملی کمک می کند،بلکه با اعمال مشوق ها و معافیت های مالیاتی برای حامیان محیط زیست همراه خواهد بود.

صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک نهاد حمایتی مالی نقش مهمی در ترویج و حمایت از سرمایه گذاری سبز و پایداردارد و توانسته است با ارائه تسهیلات مالی و وام های کم بهره به پروژه های محیط زیستی و سبز که به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار کمک می کنند،هزینه های اولیه سرمایه گذاری و تولید را نیزکاهش  دهد.

شناسایی فرصت های سرمایه گذاری و تامین منابع لازم برای پروژه ها و طرح های سبز و محیط زیستی توسط صندوق ملی محیط زیست با همکاری بین بخشی دولت،بخش خصوصی،دانشگاهها و پژوهشکده ها و سایر نهادهای غیر دولتی و همچنین برگزاری رویدادها،کارگاه ها؛ سمینار ها و کمپین های آگاهی بخشی می تواند منجر به تسهیل تبادل دانش و تجربیات در این حوزه شود.

لینک کوتاه :