به گزارش مرکز مدیریت ارتباطات، فرهنگسازی و مشارکتهای صندوق ملی محیطزیست، مدیرعامل صندوق با اعلام این خبر فوق افزود در حال حاضر یکی از چالشهای مهم محیطزیستی کشور، مشکلات ناشی از دفع غیراصولی پسماندها بهویژه در استانهای شمالی میباشد. ازاینرو با توجه به اهمیت بازیافت و توسعه آن در راستای ساماندهی پسماندها، صندوق ملی محیطزیست در نظر دارد بهمنظور حفظ و حمایت از محیطزیست، کمک به کاهش آلایندههای و جلوگیری از تخریب محیطزیست ناشی از دفع نامناسب پسماندها، نسبت به اعطای تسهیلات ویژه برای حمایت از توسعه صنایع بازیافت در کشور اقدام نماید.
وی افزود در این راستا ضرورت دارد ادارات کل حفاظت محیطزیست و دستگاههای ذیربط در استانها نسبت به اطلاعرسانی لازم به صنایع بازیافتی مشمول ماده (۱۲) آییننامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها و ثبت درخواست و اطلاعات موردنیاز در سامانه جامع محیطزیست اقدام نمایند.
مهاجری طهرانی اظهار امیدواری کرد با اعطای تسهیلات از طریق صندوق ملی محیطزیست که موجب توسعه صنایع بازیافتی در کشور خواهد شد، شاهد گامهای مؤثری برای ساماندهی و مدیریت اصولی پسماندها، رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال پایدار همراه با حفظ محیطزیست باشیم.
گفتنی است بهموجب ماده (۱۲) آییننامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها، تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد پلیمری (از قبیل پلاستیکها، pet و لاستیک)؛ کالاهای شیشهای، کریستال؛ اشیای ساختهشده از فلزات ساده و آلیاژی؛ اشیای ساختهشده از چوب و نئوپان؛ کالاهای ساختهشده از کاغذ و مقوا؛ انواع روغنهای روانکاو؛ کالاهای شامل حداقل دو جز شیشه، فلز، پلیمر و سلولز؛ لوازم برقی و الکترونیکی و انواع مصالح ساختمانی از نوع کانیهای غیرفلزی باید پسماند حاصل از کالاهای خود را بازیافت نمایند؛ درصورتیکه نتواند به این امر اقدام نمایند باید برابر نیم در هزار ارزش کالا را همزمان با فروش و یا ورود به صندوق ملی محیطزیست پرداخت نمایند. که این منابع از طریق صندوق در قالب تسهیلات حمایتی در اختیار واحدهای بازیافتی قرار میگیرد.