شنبه ۰۶-۰۵-۱۴۰۳ ۶:۱۶ ق٫ظ

عقد بزرگترین قرارداد تامین مالی کشور در حوزه محیط زیست توسط صندوق ملی محیط زیست

لینک کوتاه خبر:

مراسم امضای قرارداد عاملیت اعطای تسهیلات تلفیقی بین صندوق ملی محیط‌زیست و بانک توسعه تعاون صبح امروز با حضور مدیران عامل و اعضای هیات مدیره این دو نهاد مالی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست به نقل از روابط عمومی صندوق ملی محیط‌زیست، طی این مراسم ۳ سند مهم همکاری به امضا رسید که بر اساس آن علاوه بر ارائه تسهیلات مالی به میزان ۷۵۰۰ میلیارد ریال، ارائه خدمات بیمه و عملیاتی کردن اعطای یارانه، سود تسهیلات نیز مورد توافق قرار گرفت. گفتنی بانک توسعه تعاون به جهت ایفای مسئولیت‌های اجتماعی خود در حوزه محیط‌زیست، از متقاضیان تسهیلات در این حوزه کارمزدی دریافت نمی‌کند.

در این مراسم، سجاد انجم شعاع؛ مدیرعامل صندوق ملی محیط‌زیست بابیان اینکه در حال حاضر بحث محیط‌زیست به یکی از مسائل و مشکلات کشور تبدیل‌شده است، اظهار کرد: رسالت اصلی صندوق ملی محیط‌زیست حمایت از بخش خصوصی در انجام فعالیت‌های محیط زیستی و کمک به کاهش ریسک سرمایه‌گذاران در این بخش است.

وی افزود: این صندوق تاکنون منابع مناسبی برای انجام‌وظیفه قانونی خود در اختیار نداشته است و این موضوع، حضور بخش خصوصی در عرصه فعالیت‌های محیط زیستی را با مشکل مواجه کرده است اما پس از استقرار دولت مردمی و با حضور ریاست جدید سازمان حفاظت محیط‌زیست، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در دستور کار قرارگرفته است.

انجم شعاع در ادامه گفت: برای انجام این رسالت به دنبال استفاده از منابع تلفیقی بانک‌ها بودیم تا بتوانیم قدرت تسهیلات دهی خود را افزایش دهیم و در این مسیر از بین بانک‌های دولتی نیاز به مشارکت با بانکی داشتیم که در عین پوشش سراسر در کل کشور، دغدغه‌های محیط زیستی هم داشته باشد.

مدیرعامل صندوق ملی محیط‌زیست با اشاره به شروع مذاکرات با بانک توسعه تعاون از اواخر سال گذشته، تصریح کرد: خوشبختانه پس از مذاکرات طولانی با این بانک به ۳ سند ارزشمند رسیدیم که شامل قرارداد عاملیت برای اعطای تسهیلات تلفیقی در حوزه محیط‌زیست، شیوه‌نامه اجرایی و قرارداد کمک‌های فنی و رفاهی برای صندوق و بانک است.

وی، دامنه فعالیت‌های صندوق ملی محیط‌زیست را بسیار گسترده توصیف کرد و گفت: آنچه برای صندوق ملی محیط‌زیست بسیار اهمیت دارد، تسریع در امر گردش پول، جذب منابع و تزریق آن به پروژه‌های محیط زیستی بخصوص توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در سریع‌ترین زمان ممکن است.

انجم شعاع در ادامه ضمن تشکر از دکتر سلاجقه (ریاست محترم سازمان محیط‌زیست) و دکتر عبدالملکی (وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی) بابت حمایت‌های مثبتشان از گسترش اقتصاد سبز و کم‌کربن در کشور، اظهار امیدواری کرد که این همکاری پایدار باشد تا با جلب اعتمادبخش خصوصی در این حوزه بتوانیم به امانت‌داری خودمان برای داشتن ایرانی سرسبز و پاک برای نسل‌های فعلی و آینده کشور وفا کنیم.

موفقیت پروژه‌ها در گروی داشتن پیوست زیست‌محیطی و مسئولیت اجتماعی است

در بخش دیگری از این مراسم، محمد شیخ حسینی؛ سرپرست بانک توسعه تعاون با اشاره به اهمیت پیوست‌های زیست‌محیطی و مسئولیت اجتماعی برای موفقیت پروژه‌ها، اظهار کرد: امروزه در دنیا هر پروژه‌ای که پیوست زیست‌محیطی و مسئولیت اجتماعی نداشته باشد، چندان موفق نخواهد بود.

وی تأکید کرد: برای ما جای بسی افتخار و امیدواری است که تفاهم‌نامه‌ای را امضا می‌کنیم که ۱۰۰ درصد در حوزه محیط‌زیست است و این امکان را به ما می‌دهد که بتوانیم در این مسیر، قدمی برداریم.

شیخ حسینی بانک توسعه تعاون را حامی SMEها در حوزه تولید و اشتغال خواند و خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای ما در حوزه پرداخت تسهیلات، طرح‌های زیست‌محیطی است. بنابراین با امضای این تفاهم‌نامه می‌توانیم به تکلیف خود در این زمینه عمل کنیم.

سرپرست بانک توسعه تعاون بابیان اینکه تفاهم‌نامه همکاری بین این بانک و صندوق ملی محیط‌زیست دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی است، تصریح کرد: بانک توسعه تعاون و صندوق ملی محیط‌زیست می‌توانند با یک هم‌افزایی در عمل به تکالیف خود، انجام‌وظیفه کنند و مسئولیت‌های اجتماعی خود را ایفا نمایند.

وی در پایان با اظهار امیدواری نسبت به تحقق ۱۰۰ درصدی مفاد این تفاهم‌نامه همکاری، خواهان ارتقای سطح همکاری بین بانک توسعه تعاون و صندوق ملی محیط‌زیست شد.